CHIARIN TANJURIĆ

KAD SALATA POSTANE POSLASTICA: Salata s tjesteninom i pečenim povrćem

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Nahranite svoje najmlađe zdravim proljetnim obrocima od voća i povrća!
200 g punozrnate tjestenine
1/2 crvene paprike
1/2 žute paprike
5-6 debelih šparogi
1 manji ljubičasti luk
1 manja tikvica
1 mrkva
5-6 cherry rajčica
5-6 mini mozzarella
stručak listova peršina
maslinovo ulje
aceto balsamico
sol i papar

Zagreb, 230518.
Zdrava ljetna jela; slane i slatke salate za djecu pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Tjesteninu skuhajte al dente i rashladite pod vodom. Prelijte s vrlo malo maslinova ulja, da se međusobno ne zalijepi. Sve povrće osim cherry rajčica operite i očistite te narežite na krupne komade veličine zalogaja. Promiješajte s malo maslinova ulja te zapecite u pećnici zagrijanoj na 220° oko 10 minuta. Od peršina, maslinova ulja, aceta, soli i papra štapnim mikserom napravite dressing te izmiješajte sve pripremljene sastojke s narezanim rajčicama i mozzarellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 18:19