Za tople dane

Kad se poželite ukusnog, a zdravijeg jela, neka to bude povrtna zdjelica s humusom

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
S proljećem nam se često jedu laganije stvari, kao što je ova šarena salata

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 režanj češnjaka
  • sok pola limuna
  • malo kumina
  • 1 žlica tahinija
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i papar
  • povrće po želji (cvjetača, brokula, batat, mrkva, poriluk)
  • maslinovo ulje za povrće
  • začini po želji (dimljena paprika, kumin, za‘atar...)
  • salata po želji (matovilac, bunarka, potočarka, zelena salata...)
  • jaja po potrebi

Priprema:

Humus napravite tako da u blender ubacite konzervu slanutka s vodom u kojoj stoji, režanj češnjaka, sok pola limuna, malo kumina, maslinovo ulje, žlicu tahinija, sol i papar. Blendajte dok ne dobijete kremasti namaz.

Povrće po želji nasjeckajte na jednake komadiće, začinite soli, paprom, začinima po želji i malo maslinova ulja i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite dok ne poprime boju.

Poslužite uz humus i salatu po želji. Dodati možete i meko kuhana jaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:17