Trebat će vam:
500 g crvenog luka
500 g paprike roge
1 kg graha (tetovac)
1 kg junećih fileka
1 žlica slatke crvene paprike
nekoliko feferona
voda od graha
2-3 režnja češnjaka
peršin nasjeckani (po želji)
½ male žličice crvene ljute paprike
150 g nasjeckane slanine (ili rebarca u komadu)
4 jušne žlice ajvara
2 jušne žlice senfa
malo ulja
malo soli i papra
Priprema:
Juneće fileke stavite kuhati u temeljac, po mogućnosti goveđi. Nasjeckajte slaninu, papriku i luk, te prodinstajte luk da omekša. Češnjak narezan na listiće ubacite u lonac, dodajte kuhani grah, ‘al dente ‘kuhane fileke i sve ostale namirnice. Dinstajte 30-ak minuta, pa začinie po želji. Smjesu sad prebacite u pleh, te zapecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....