PROVJERENO DOBRO

Kad ste zadnji put pojeli stvarno dobro gravče na tavče? Donosimo recept s malim zaokretom

 Marko Todorov/Cropix
Ekipa iz zagrebačkog restorana Bicko s nama je podijelila recept za gravče na tavče s junećim tripicama

Trebat će vam:

500 g crvenog luka

500 g paprike roge

1 kg graha (tetovac)

1 kg junećih fileka

1 žlica slatke crvene paprike

nekoliko feferona

voda od graha

2-3 režnja češnjaka

peršin nasjeckani (po želji)

½ male žličice crvene ljute paprike

150 g nasjeckane slanine (ili rebarca u komadu)

4 jušne žlice ajvara

2 jušne žlice senfa

malo ulja

malo soli i papra

Priprema:

Juneće fileke stavite kuhati u temeljac, po mogućnosti goveđi. Nasjeckajte slaninu, papriku i luk, te prodinstajte luk da omekša. Češnjak narezan na listiće ubacite u lonac, dodajte kuhani grah, ‘al dente ‘kuhane fileke i sve ostale namirnice. Dinstajte 30-ak minuta, pa začinie po želji. Smjesu sad prebacite u pleh, te zapecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:30