Iako je proljeće tek počelo, veselimo se ljetu kada će nam na meniju iz dana u dan biti hladne salate od različitih sezonskih namirnica. Isprobajte ovu kombinaciju ječma, tjestenine, badema i brusnica i ubacite je u repertoar osvježavajućih gableca koje ćete moći spremiti večer prije, bez žurbe, a jamčit će vam ukusan i zasitan obrok i za natoplijih dana.
Trebat će vam:
200 g mješavine žitarica (riža, ječam…)
200 g orzo tjestenine
šaka brusnica
šaka grožđica
2-3 lista kovrčavog kelja
2-3 rotkvice
100 g blanširanih badema
4 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica senfa
sol i papar
Priprema:
Mješavinu žitarica skuhajte prema uputama na pakiranju, a isto učinite i s orzo tjesteninom. Bademe narežite na listiće. Brusnice i grožđice namočite kratko u toploj vodi. Pripremite umak za salatu od maslinova ulja, balzamičnog octa, senfa, soli i papra. Kovrčavi kelj kratko "masirajte" kako bi omekšao pa ga narežite na trakice. Rotkvice usitnite. Ohlađene žitarice i tjesteninu promiješajte s grožđicama, brusnicama, rotkvicom i keljem, pa prelijte umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....