Hladna i slasna

Kad vam ponestane ideja za dobru salatu, probajte s kombinacijom ječma i kelja

 Merc67/Getty Images/istockphoto
Ako vam nedostaje ideja što jesti na poslu kada temperature počnu rasti, kombinirajte žitarice s orašastim plodovima i voćem

Iako je proljeće tek počelo, veselimo se ljetu kada će nam na meniju iz dana u dan biti hladne salate od različitih sezonskih namirnica. Isprobajte ovu kombinaciju ječma, tjestenine, badema i brusnica i ubacite je u repertoar osvježavajućih gableca koje ćete moći spremiti večer prije, bez žurbe, a jamčit će vam ukusan i zasitan obrok i za natoplijih dana.

image
Merc67/Getty Images/istockphoto

Trebat će vam:

200 g mješavine žitarica (riža, ječam…)
200 g orzo tjestenine
šaka brusnica
šaka grožđica
2-3 lista kovrčavog kelja
2-3 rotkvice
100 g blanširanih badema
4 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica senfa
sol i papar

Priprema:

Mješavinu žitarica skuhajte prema uputama na pakiranju, a isto učinite i s orzo tjesteninom. Bademe narežite na listiće. Brusnice i grožđice namočite kratko u toploj vodi. Pripremite umak za salatu od maslinova ulja, balzamičnog octa, senfa, soli i papra. Kovrčavi kelj kratko "masirajte" kako bi omekšao pa ga narežite na trakice. Rotkvice usitnite. Ohlađene žitarice i tjesteninu promiješajte s grožđicama, brusnicama, rotkvicom i keljem, pa prelijte umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 20:37