Trebat će vam:
50 g fileta inćuna u maslinovom ulju
3 žlice maslinova ulja
3 glavice luka
pola žličice čili pahuljica
1 list lovora
3 režnja češnjaka
2 rajčice
150 ml mlijeka
360 g špageta
25 g peršina
Priprema:
Ocijedite konzervu inćuna i dobiveno ulje, zajedno s maslinovim, stavite u veliku tavu pa ga zagrijte. Dodajte tanko narezani luk, čili pahuljice, lovorov list, na ploške narezani češnjak i dobro usitnjene rajčice, pa lagano kuhajte 20-25 minuta dok luk ne omekša i poprimi zlatnu boju. Umiješajte inćune, usitnjavajući ih drvenom kuhačom i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte mlijeko i pustite da lagano kipi uz mjehuriće oko 5 minuta. Skuhajte špagete u velikoj tavi prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ostavljajući šalicu vode. Stavite tjesteninu u umak, dodajte malo vode od kuhanja da umak lakše prekrije tjesteninu. Umiješajte veći dio usitnjenog peršina. Stavite tjesteninu na tanjur, a zatim na vrh stavite sačuvani peršin prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....