DOBRA IDEJA

Kad vam se kroz tjedan baš i ne kuha, napravite ovu brzinsku riblju tjesteninu

 Gmvozd/Getty Images
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a postoji velika vjerojatnost da većinu već imate u hladnjaku ili u kuhinjskom ormariću

Trebat će vam:

50 g fileta inćuna u maslinovom ulju

3 žlice maslinova ulja

3 glavice luka

pola žličice čili pahuljica

1 list lovora

3 režnja češnjaka

2 rajčice

150 ml mlijeka

360 g špageta

25 g peršina

Priprema:

Ocijedite konzervu inćuna i dobiveno ulje, zajedno s maslinovim, stavite u veliku tavu pa ga zagrijte. Dodajte tanko narezani luk, čili pahuljice, lovorov list, na ploške narezani češnjak i dobro usitnjene rajčice, pa lagano kuhajte 20-25 minuta dok luk ne omekša i poprimi zlatnu boju. Umiješajte inćune, usitnjavajući ih drvenom kuhačom i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte mlijeko i pustite da lagano kipi uz mjehuriće oko 5 minuta. Skuhajte špagete u velikoj tavi prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ostavljajući šalicu vode. Stavite tjesteninu u umak, dodajte malo vode od kuhanja da umak lakše prekrije tjesteninu. Umiješajte veći dio usitnjenog peršina. Stavite tjesteninu na tanjur, a zatim na vrh stavite sačuvani peršin prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:22