Trebat će vam:
2 - 3 pakiranja lisnatog tijesta
1 konzerva pelata
2 režnja češnjaka
Prstohvat šećera
Sol
Maslinovo ulje
Bosiljak
400 g mozzarelle
Šampinjoni, šunka i drugi dodaci prema želji
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno nasjeckani češnjak. Čim zamiriše, dodajte pelate, prstohvat šećera i malo soli i kuhajte dok ne zavrije. Miješajte tako da razbijete komadiće rajčice. Na kraju ubacite svježi bosiljak i, prema želji, origano pa maknite s vatre. Pustite da se ohladi i dodajte maslinovo ulje. Sve dodatke koje želite na pizzi narežite unaprijed. Tijesto iz hladnjaka izvadite u zadnji čas. Razvaljajte ga i premažite umakom pa nadjenite dodacima. Pecite na 200 °C 30 do 40 minuta. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....