Šareni zalogaji

Kada su dobro začinjeni, ražnjići od piletine i povrća zadovoljit će i one najzahtjevnije gurmane

Kada birate meso, prednost dajte otkoštenom batku i zabatku jer je meso mekše i sočnije

Dobro pripremljena začinska mješavina radi veliku razliku kada je riječ o jednostavnim namirnicama kao što je, primjerice, piletina. Umjesto da komade samo bacite na tavu, narežite piletinu na kockice, dobro je začinite pa nanižite na ražnjiće u kombinaciji s paprikama, kao u receptu u nastavku. Koristite li štapiće od bambusa, ne zaboravite ih prethodno namočiti u vodi.

Ražnjići od piletine i paprike

Priprema: 45 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
sok 2 limuna
60 ml maslinovog ulja
3 žlice svježeg kopra
1 žlica sušenog origana
1 žlica sušenog bosiljka
2 žličice dimljene paprike
2 žličice luka u prahu
1 žlica češnjaka u prahu
2 žličice soli
četvrt žličice papra
900 g otkoštenog pilećeg zabatka
2 paprike
1 crveni luk
grčki jogurt za posluživanje

image
Lilechka75/Getty Images

U velikoj zdjeli pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, kopar, origano, bosiljak, dimljenu papriku, luk u prahu, češnjak u prahu, sol i papar. Dodajte na kockice narezanu piletinu i pomiješajte. Pokrijte i ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili u hladnjaku do 3 sata. Izvadite hvataljkom piletinu iz marinade tako da pustite da sav višak marinade iscuri. Nanižite piletinu, na ploške narezanu papriku i luk na metalne ili prethodno u vodi namočene bambusove ražnjiće, ravnomjerno podijelivši sastojke. Stavite ražnjiće na prethodno zagrijani i namašćeni roštilj ili grill tavu i pecite, okrećući svake minute, dok piletina ne porumeni, a povrće ne počne omekša. Smanjite jačinu vatre na nisku i nastavite peći, često okrećući još oko deset minuta. Ražnjiće posložite na tanjur za posluživanje i pospite usitnjenim svježim koprom. Poslužite s grčkim jogurtom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 02:12