SLASNO I BOGATO

Kada vam dosadi klasična pohana piletina, dodajte joj dva dodatka i postat će još bolja

 Lauripatterson/Getty Images
Piletinu panirajte pa je ispecite u pećnici, a zatim dodajte umak od rajčice i mozzarellu i napravite slasno, sočno jelo kojem je jako teško odoljeti

Trebat će vam:

1 kg otkoštene piletine

200 g krušnih mrvica

100 g parmezana

korica jednog limuna

3 jaja

200 g brašna

1 konzerva pelata

1 manji luk

2 režnja češnjaka

1 šaka bosiljka

200 g mozzarelle

sol i papar

maslinovo ulje

maslac

Priprema:

Piletinu dobro posolite pa svaki komad najprije uvaljajte u brašno, zatim u dobro istučena jaja, koja ste također posolili, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, parmezana i korice jednog limuna. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez mesa. Rasporedite meso po posudi za pečenje, dodajte na svaki komad kockicu maslaca i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Meso uvijek možete i pržiti u ulju. Dok se meso peče, u lonac dodajte malo maslinova ulja, a na to sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte češnjak, a zatim i pelate. Dodajte šećer, sol i papar. Kuhajte 20-ak minuta i pred kraj ubacite svježi bosiljak. Kada je meso gotovo, na svaki komad stavite dvije, tri žlice umaka od rajčice i rasporedite mozzarellu. Vratite u pećnicu na još 10-ak minuta. Poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 02:30