Trebat će vam:
2 jaja
1 čvrsti jogurt
1 vanilin šećer
prstohvat soli
3 žlice šećera
1 prašak za pecivo
20 - 25 žlica oštrog brašna
1 žlica ruma
prstohvat cimeta
oko 400 ml ulja za prženje
Priprema:
U posudu stavite jaja, dodajte obje vrste šećera i dobro izmiješajte. Miješati možete ručno ili električnom miješalicom. Jogurt, sol, rum i cimet iduće su namirnice koje se dodaju. Kad je smjesa glatka, lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesa ne treba stajati, možete odmah pržiti tijesto. U dubljoj posudi zagrijte ulje, žličicom oblikujte okruglice i stavljate ih da se peku. Okrećite ih da budu ravnomjerno pečene sa svih strana. Tople posipajte šećerom u prahu. SAVJET: Pazite da ulje ne bude jako vruće. Kada se zagrije, stavite ga na najnižu temperaturu jer će vam u protivnom fritule u sredini biti sirove. Ako je visoka temperatura, vanjski dio fritule jako brzo potamni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....