HRSKAVI ZALOGAJI

Kada vam ostane pire krumpira, napravite ove jednostavne popečke s lososom

 Deposit Photos/
Ostatke iskoristite na najslasniji način, a popečke zatim poslužite uz umak ili prilog po želji ili pak u burgeru

Trebat će vam:

5 žlica pire krumpira

400 g pečenog lososa

2 mlada luka

1 jaje

3 žlice krušnih mrvica

1 žličica senfa

1 žličica korice limuna

1 žličica kopra

sol i papar

Priprema:

Pire krumpir pomiješajte sa senfom i koricom limuna, dodajte kopar, sol i papar. Mladi luk nasjeckajte sitno i dodajte ga smjesi. Dobro promiješajte pa dodajte i jaje te losos koji ste razlomili na manje komadiće. Dodajte krušne mrvice i ponovno dobro promiješajte. Ako je smjesa previše gnjecava, dodajte još krušnih mrvica ili običnog brašna. Oblikujte popečke i pecite ih na zagrijanom ulju ili pećnici. Prije pečenja dodatno ih možete uvaljati u krušne mrvice. Poslužite uz prilog po želji ili u sendviču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 22:03