RUČAK USRED TJEDNA

Kada vam ponestane ideja za ručak, napravite ove jednostavne povrtne, mesne ili riblje polpete

 Berislava Picek/Cropix/
Pripremili smo listu naših omiljenih recepata za polpete i popečke, od povrtih, preko mesnih pa sve do ribljih...

Polpete, popečci ili faširanci više su nego dobra ideja za brzi ručak usred tjedna, posebice na dane kada se želite riješiti ostataka iz hladnjaka. Obožavamo ih u povrtnom izdanju, a posebno su slasni i mesni te riblji primjerci. Najbolje od svega, sve što vam za dobre polpete treba, uz glavnu namirnicu, tek je nekoliko dodatnih sastojaka kao što su brašno, jaja i začini po želji. Jednom kada oblikujete kompaktne kuglice, lagano ih spljoštite rukama pa rasporedite po papiru za pečenje ili pecite u ulju.

Postoji nekoliko varijanta popečaka i polpeta pa tako, uz nešto zbijeniju i čvršću varijantu, možete napraviti i onu tanju, hrskaviju, koju ćete dobiti koristite li rjeđu smjesu. Razmislite i o tome da smjesi dodate žličicu praška za pecivo kako bi popečci bili prozračniji, a prije pečenja možete ih uvaljati i u krušne mrvice kako bi bili još hrskaviji. Na kraju popečke i polpete poslužite uz umak po želji ili ih upakirajte u sočan sendvič. Pripremite varijantu s grčkim jogurtom, malo maslinova ulja, limunova soka, češnjaka i začina, dodajte i koju žličicu senfa ili pak razmislite o umaku na bazi rajčice. Nemojte zaboraviti niti zdjelu sezonske salate.

POPEČCI OD BUČE

image
Berislava Picek/Cropix/

POPEČCI OD MLJEVENOG MESA

image
Berislava Picek/Cropix/

POPEČCI OD BATATA

image
Dobra hrana

POLPETA OD LOSOSA

image
Berislava Picek/Cropix/

POPEČCI OD KELJA I KRUMPIRA

image
Berislava Picek/Cropix/

POLPETA OD SVINJSKIH NOGICA

image
Berislava Picek/Cropix/

POLPETE OD BROKULE

image
Berislava Picek/Cropix/

POLPETE OD DAIKONA

image
Berislava Picek/Cropix/

SIROVE POLPETE ZA BURGERE

image
Marko Miscevic/Cropix/

FALAFEL

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 12:59