Trebat će vam:
300 g riže
100 g graška
100 g šampinjona
2 mrkve
3 žlice soja sosa
1 žlica sezamova ulja
1 žlica limunova soka
1 žličica meda
1 manji komadić đumbira
3 režnja češnjaka
2 mlada luka
suncokretovo ulje
sol i papar
začini po želji
Priprema:
Rižu skuhajte i ohladite. U veliku tavu ili wok najprije stavite suncokretovo ulje. Dobro ga zagrijte pa na ulje bacite sitno sjeckani đumbir i češnjak. Odmah dodajte i mrkvu narezanu na kockice, ubacite i šampinjone koje ste očistili i nasjeckali, a zatim dodajte grašak. Nakon dvije minute prženja, ubacite rižu. Sve dobro protresite pa prelijte mješavinom soja sosa, sezamova ulja, limunova soka i meda. Dobro promiješajte i pustite da se pirja pet do deset minuta. Povremeno promiješajte i maknite s vatre. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....