Trebat će vam:
1 luk
1 manja mrkva
1 manji komad celera
1 kg otkoštene piletine
1 žlica crvene mljevene paprike
2 režnja češnjaka
2 lovorova lista
1 žličica timijana
temeljac ili voda
4 žlice kiselog vrhnja
sol i papar
mast ili ulje
Priprema:
Na masnoći najprije dobro sa svih strana zapecite komade mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte češnjak, a zatim i ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte crvenu mljevenu papriku, timijan, lovorov list, vratite piletinu i sve zalijte temeljcem ili vodom. Kuhajte 20 minuta. Meso zatim izvadite, a dio tekućine odvojite, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac ili tavu. Sve dobro promiješajte, a po želji možete i izblendati ili usitniti štapnim mikserom. Vratite meso, krčkajte još pet minuta i poslužite toplo uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....