PAZITE DA NE PRESUŠITE

Kako napraviti aromatični odrezak tune na tavi? Imamo recept

 Easybuy4u/Getty Images
Uz odreske tune, trebat će vam još samo nekoliko sastojaka, a kada je jelo gotovo, poslužiti ga možete uz krumpir i blitvu, rižu, salatu...

Trebat će vam:

2 odreska tune (oko 200 g svaki)

2 žlice maslinovog ulja

Sok 1 limuna

1 žličica sušenog origana

1 češanj češnjaka, nasjeckan

sol i papar po ukusu

svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, origano, češnjak, sol i papar. Odreske tune premažite marinadom s obje strane i ostavite ih da se mariniraju 10 minuta na sobnoj temperaturi. Zagrijte grill tavu ili roštilj na visokoj vatri. Ako koristite tavu, premažite je tankim slojem ulja kako se tuna ne bi zalijepila. Pecite tunu dvije-tri minute sa svake strane za srednje pečeni odrezak (pink u sredini). Za potpuno pečenu tunu pecite dodatno jednu-dvije minute sa svake strane. Poslužite toplo, ukrašeno svježim peršinom i uz prilog poput povrća, riže ili salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 08:22