Trebat će vam:
2 odreska tune (oko 200 g svaki)
2 žlice maslinovog ulja
Sok 1 limuna
1 žličica sušenog origana
1 češanj češnjaka, nasjeckan
sol i papar po ukusu
svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, origano, češnjak, sol i papar. Odreske tune premažite marinadom s obje strane i ostavite ih da se mariniraju 10 minuta na sobnoj temperaturi. Zagrijte grill tavu ili roštilj na visokoj vatri. Ako koristite tavu, premažite je tankim slojem ulja kako se tuna ne bi zalijepila. Pecite tunu dvije-tri minute sa svake strane za srednje pečeni odrezak (pink u sredini). Za potpuno pečenu tunu pecite dodatno jednu-dvije minute sa svake strane. Poslužite toplo, ukrašeno svježim peršinom i uz prilog poput povrća, riže ili salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....