Vjerujemo da čak i ako ste ispekli na desetke sličnih torti postoji mogućnost da samo zakolutate očima i ocijenite ovaj recept kao suh i još jedan u nizu zdravih pokušaja. Pastry chefica Ivana Čuljak šapnula nam je svoj recept za tortu od mrkve!
A sad recept (mjere za dupli biskvit promjera 20-23 cm).
Biskvit:
200 g oraha 400 g mrkve 300 g brašna 1 mala žlica sode 1 i pol žličica praška za pecivo pola male žlice soli 2 velike žlice cimeta 5 jaja 300 g brašna 250 ml suncokretovog ulja |
Za kremu:
300 g krem sira 50 g sećera u prahu 250 g vrhnja za šlag korica limuna |
Priprema:
Jaja i šećer izmiksajte. Kad je pjenasto dodajte lagano ulje. Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte naribanu mrkvu i orahe koje ste samljeli u sitnije komadiće. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Izmiksajte i na kraju umiješajte u mrkvu i orahe. Pecite u kalupu promjera 20 cm na 160 stupnjeva cca 40 min. Provjerite čačkalicom. Kad je kolač gotov, izmiksajte sir sa šećerom i limunovom koricom. Vrhnje istucite i pomiješajte sa sirom. Obložite kolač kremom. Poslužite je na sobnoj temperaturi, ali vam može stajati nekoliko dana u hladnjaku.