Karamel bomboni

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • šalica bijelog šećera
  • šalica smeđeg šećera
  • 1 i 1/2 šalica slatkog vrhnja
  • 1/2 šalice maslaca
  • žličica soli
  • šalica nasjeckanih oraha (ili badema) i pistacija
  • dvije žličice ekstrakta vanilije

Priprema

1. korak

U srednje velikoj posudi rastopite maslac pa dodajte vrhnje, obje vrste šećera i sol. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zakipi, konstantno miješajući drvenom kuhačom.

2. korak

Nakon što zakipi, kuhajte još nekoliko trenutaka ili ako koristite termometar za kuhanje, pričekajte da dosegne temperaturu 120 stupnjeva Celzijevih. Maknite s vatre.

3. korak

Umiješajte grubo nasjeckane orahe, pistacije i ekstrakt vanilije. Prelijte smjesu u široki lim i pustite da se ohladi preko noći. Narežite na kockice ili prutiće oštrim nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 21:02