Mliječni karamel

KARAMEL ZA VAN: Napravite domaći dulce de leche!

 Getty Images/iStockphoto
Slatko od mlijeka bez puno muke!

Ovaj recept ne zahtjeva dugotrajno miješanje i pomno praćenje što se događa s vašim kondenziranim mlijeko. Važno je samo pratiti količinu vode koja se nalazi u drugom protvanu, koju trebate nadolijevati ukoliko prebrzo ispari!

Za 250 ml mliječnog karamela će vam trebati:

400 g kondenziranog mlijeka
prstohvat soli

Dulce de leche in a metal tin
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva Celzijevih. Kondenzirano mlijeko izlijte u protvan za pečenje. Dodajte prstohvat soli i izmiješajte. Uzmite još jedan protvan za pečenje koji je veći od protvana u koji ste stavili kondenzirano mlijeko te ga do pola napunite s vrućom vodom. Protvan s kondenziranim mlijekom položite u protvan s vodom te ga pokrijte s aluminijskom folijom. Stavite peći na sat vremena u pećnicu. Kada mlijeko lagano dobije boju, maknite ga iz pećnice i pustite da se ohladi. Kada se ohladilo, miješajte ga pjenjačom dok ne postane potpuno glatko. Izlijte dulce de leche u staklenke i čuvajte ga u hladnjaku. Lagano zagrijte staklenku u mikrovalnoj pećnici ili toploj vodi prije korištenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 08:26