Ovaj recept ne zahtjeva dugotrajno miješanje i pomno praćenje što se događa s vašim kondenziranim mlijeko. Važno je samo pratiti količinu vode koja se nalazi u drugom protvanu, koju trebate nadolijevati ukoliko prebrzo ispari!
Za 250 ml mliječnog karamela će vam trebati:
400 g kondenziranog mlijeka prstohvat soli |
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva Celzijevih. Kondenzirano mlijeko izlijte u protvan za pečenje. Dodajte prstohvat soli i izmiješajte. Uzmite još jedan protvan za pečenje koji je veći od protvana u koji ste stavili kondenzirano mlijeko te ga do pola napunite s vrućom vodom. Protvan s kondenziranim mlijekom položite u protvan s vodom te ga pokrijte s aluminijskom folijom. Stavite peći na sat vremena u pećnicu. Kada mlijeko lagano dobije boju, maknite ga iz pećnice i pustite da se ohladi. Kada se ohladilo, miješajte ga pjenjačom dok ne postane potpuno glatko. Izlijte dulce de leche u staklenke i čuvajte ga u hladnjaku. Lagano zagrijte staklenku u mikrovalnoj pećnici ili toploj vodi prije korištenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....