PROBAJTE OVO

Kažu da su ovako pripremljeni njoki možda i najbolja grickalica koju kod kuće možete napraviti

Kada vam ostane njoka od večere ili ste taman napravili domaće, razmislite o tome da dio iskoristite za pripremu ove superhrskave grickalice

Ako se ovih dana spremate raditi knedle i dio tijesta vam ostane za njoke ili ako, jednostavno, u hladnjaku imate pakiranje gotovih, kupovnih njoka, možda će dobra ideja biti isprobati ovaj trenutno baš veliki hit među ekipom na društvenim mrežama. Riječ je, naime, o prženim, hrskavim njokima koji su, kažu, možda i najbolja grickalica koju kod kuće možete napraviti.

image
Lauripatterson/Getty Images

KAKO SE RADE HRSKAVI NJOKI?
Sve što vam treba su krušne mrvice i dobar sir, jaja i brašno, sve što i obično koristite za paniranje. Njoke skuhajte, prebacite ih u veću, pliću posudu, najbolje onu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje, pustite da se kratko ohlade pa ih pospite s malo brašna i protresite. Uronite ih zatim u umućena jaja koja ste začinili sa soli i paprom, a potom sve uvaljajte u krušne mrvice u koje ste sitno naribali sir po želji: Njoke možete pržiti, a možete ih i ubaciti u fritezu na vrući zrak. Kada su gotovi, izvana će biti lijepo hrskavi, a iznutra će ostati meki.

image
Lauripatterson/Getty Images

KAKO IH POSLUŽITI?

Odlično se slažu uz najrazličitije umake, od onih na bazi rajčice, do onih na bazi jogurta. Dodajte ih na platu sa sirevima i narescima, poslužite uz konkretnije jelo ili jednostavno kao grickalicu. Također, ako u mrvice ne stavite ribani sir, uvijek ih možete napraviti i na slatko, točnije posipati s malo šećera i poslužiti uz umak od džema. Napravite ga tako da džem kratko zagrijte sa žlicom ili dvije vode ili limunova soka. Osim džema, dobra ideja bit će i ganache od, primjerice, tamne čokolade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 08:04