125 g maslaca
100 g smeđeg šećera (može i obični, bit će dovoljno 85 - 90 g)
2 vrećice vanilin šećera
175 g brašna
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g nasjeckane čokolade
1 šalica (2,5 dl) nasjeckanih oraha, badema i lješnjaka
Prvo nasjeckajte orahe, bademe i lješnjake, ugrubo pomoću noža. Isto učinite i s čokoladom, a možete koristiti i čokoladne kapljice kojih ima u većini dućana. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, onu s ventilatorom na 160. Izradite omekšali maslac sa šećerom, vanilin šećerom i solju u pjenastu smjesu. Dodajte jaje i izradite mikserom. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa tu suhu smjesu dodajte mokroj, a zatim pridodajte i orašaste plodove i čokoladu. Dobro promiješajte pa pomoću vlažne žličice na papir za pečenje slažite hrpice tijesta veličine oraha. Svaku od njih nježno pritisnite žličicom. Ne zaboravite na razmak između keksa jer će se pečenjem povećavati. Pecite oko 10 do 12 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....