Kišni dan najbolje će ugrijati fino, gusto varivo pa smo danas, logično, iz naše virtualne kuharice izvukli tri recepta za jela koja bi mogla preobratiti čak i one koji misle da stvarno ne vole varivo. Na meniju su jela u kojima koristimo sezonske plodove kao što su buča i kelj, jednostavna su za pripremu, a sva tri recepta su isprobana u više navrata i sami im se rado vraćamo. Dakle, stanite s razmišljanjem o tome što biste danas mogli pripremiti za ručak ili večeru i poslušajte naš savjet. Dan je ionako idealan za varivo koje grije iznutra i izvana.
KLASIK S KOBASICAMA ILI FAŠIRANCIMA
U djetinjstvu možda i ne toliko obožavano, danas je kelj varivo jelo kojem se zbilja rado vraćamo, a dodatan plus je i to što je prilično jednostavno za pripremu. Luk, mrkva, krumpir, kelj i taman dovoljno krčkanja da zamutimo i faširance. Ili, još jednostavnije, da skuhamo ili ispečemo kobasice.
DVA PRAVA JESENSKA
U slučaju da ipak želite isprobati nešto malo drugačije, dobra ideja bit će kremasta variva s bučom. U nastavku ostavljamo čak dva recepta, onaj Nastasje Chiare Petrić u kojem kombinira buču i leću te onaj za varivo s bučom, cvjetačom i blitvom. Možda vas popis namirnica neće privući na prvu, posebice ako niste ljubitelj jela na žlicu, ali jednom kada ih isprobate, rado ćete im se vraćati. Recepte potražite na poveznicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....