SLATKI USKRS

Kiflice s makom

 Getty Images/iStockphoto
Na pleh stavite papir za pečenje pa naslažite kiflice i ostavite ih na mlakom mjestu otprilike pola sata.

Trebat će vam:

400 g brašna
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera
pola vrećice suhog kvasca
250 ml mlakog mlijeka
2 žumanjka
5 žlica ulja (možete staviti i mast ili maslac)
naribana korica jednog limuna

Za nadjev:

200 g maka
6 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 ml mlijeka
50 g grožđica

Za premazivanje:

1 jaje
1 žlica mlijeka

Sweet rolls with poppy seeds and raisins filling
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Spojite sve suhe sastojke, dodajte mokre i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom da se udvostruči. U međuvremenu skuhajte mak u mlijeku pa dodajte ostale sastojke. Kuhajte nekoliko minuta dok ne zavri. Ostavite nadjev hladiti. Kad tijesto naraste, razvaljajte ga u pravokutnik debeo oko 5 mm pa nožem sijecite trokute željene veličine. Na širi dio trokuta stavite nadjev pa zarolajte u kiflicu. Na pleh stavite papir za pečenje pa naslažite kiflice i ostavite ih na mlakom mjestu otprilike pola sata. Premažite ih mješavinom jajeta i mlijeka i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC pa pecite oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:58