Kisela repa s krumpirom i špekom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g kisele repe
  • 2-3 krumpira
  • 2 lovorova lista
  • 150 g špeka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 mljevene crvene paprike
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Kiselu repu namočite desetak minuta u vodi pa ju ocijedite. Ako volite kiselije preskočite ovaj dio pripreme. U lonac stavite kiselu repu, narezan špek i lovorov list te narezan češnjak.

2. korak

Kuhajte repu oko 45 minuta, a petnaestak minuta prije nego što je kuhana dodajte na kockice narezan krumpir. Posolite, popaprite i dodajte mljevenu papriku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 14:10