ZA PODLOGU:
300 g digestive keksa (mljevenih)
150 g maslaca (rastopljenog)
50 g mljevenih tostiranih badema
ZA NADJEV:
500 g krem sira
150 g šećera u prahu
100 g želatine
200 g kreme od limuna
300 g tučenog slatkog vrhnja
kokos za posipanje
Mljevene kekse, bademe i maslac dobro pomiješajte i dobro utisnite u kalup promjera 26 cm. Pecite 8 - 10 minuta na 180 °C. Kekse stavite da se dobro ohlade, ne vaditi iz kalupa. Izmiksajte krem sir i šećer u prahu. Želatinu namočite u hladnoj vodi i pustite da nabubri. Pripremite 300 g tučenog slatkog vrhnja. U sir i šećer miješajući dodajte rastopljenu želatinu (ožmiknite je i rastopite mikrovalnoj pećnici ili na laganoj vatri). Zatim u tu smjesu kuhačom umiješajte kremu od limuna. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Izlijte smjesu u kalup na podlogu od keksa i pustite da se stisne u hladnjaku. Kad se smjesa stisnula, izvadite tortu iz kalupa i posipajte kokosovim brašnom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....