SLASTICE S LIMUNOM

KISELO I SLATKO: Cheesecake od limuna i kokosa

 Marko Miščević
Nije evidentirano kad započinje priča i koliko dugo traje ljubav limuna i slastica, ali jedno je sigurno: zabilježili smo je u samoborskoj slastičarnici Sweet family

ZA PODLOGU:

300 g digestive keksa (mljevenih)
150 g maslaca (rastopljenog)
50 g mljevenih tostiranih badema

ZA NADJEV:

500 g krem sira
150 g šećera u prahu
100 g želatine
200 g kreme od limuna
300 g tučenog slatkog vrhnja
kokos za posipanje

Marko Miščević

Mljevene kekse, bademe i maslac dobro pomiješajte i dobro utisnite u kalup promjera 26 cm. Pecite 8 - 10 minuta na 180 °C. Kekse stavite da se dobro ohlade, ne vaditi iz kalupa. Izmiksajte krem sir i šećer u prahu. Želatinu namočite u hladnoj vodi i pustite da nabubri. Pripremite 300 g tučenog slatkog vrhnja. U sir i šećer miješajući dodajte rastopljenu želatinu (ožmiknite je i rastopite mikrovalnoj pećnici ili na laganoj vatri). Zatim u tu smjesu kuhačom umiješajte kremu od limuna. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Izlijte smjesu u kalup na podlogu od keksa i pustite da se stisne u hladnjaku. Kad se smjesa stisnula, izvadite tortu iz kalupa i posipajte kokosovim brašnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 15:12