BRANCIN + RAŠTIKA

Klasik kojem se volimo vratiti: Pečena riba s kuhanom raštikom i krumpirom

 Filip Popović/
Ima li išta bolje od sočno pečene ribe u kombinaciji s kuhanom raštikom i krumpirom?

Trebat će vam:

4 srednja brancina
400 g raštike
200 g krumpira
Sol po želji
Maslinovo ulje po želji

Priprema:

Ribu očistite od ljuski i utrobe, a potom ispecite na otvorenoj vatri. Ako nemate uvijete za to ispecite je u pećnici. Možete je položiti u aluminijsku foliju, a zatim zarežite sa svake strane na tri mjesta po tijelu (natrljajte je solju ili prethodno pripremljenom mješavinom češnjaka, maslinova ulja i začina). Sve prelijte maslinovim uljem. Dobro je zamotajte, a zatim pecite u prethodno zagrijanoj pećnicu na 200°C, i to 20 minuta. Na kraju možete preliti 1 dcl suhog bijelog vina i zapeći još 5 minuta bez zatvaranja folije. Dok se riba peče operite i narežite krumpire na male kockice te ih ubacite u lonac i kuhajte kojih 5 minuta, potom ubacite i raštiku te sve skupa kuhajte još 10 minuta. Posoliti soli (stonskom) po želji. Prilikom posluživanja sve prelijte domaćim maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 16:14