Treba vam brz, ukusan i jeftin doručak. Po mogućnosti sladak? Što kažete na jabuke u šlafroku?
Pripremite jabuke, 2 jaja, oko 200 g brašna, 300 ml mlijeka, šećer u prahu, cimet, ulje za prženje te papirnati ručnik.
Električnim mikserom miješajte mlijeko i usipavajte brašno da ne ostanu grudice. Morate dobiti dosta gusto, žitko tijesto. Uz stalno miješanje dodavajte jedan po jedan žutanjak pazeći da ne ostanu grudice. Ako želite dodajte i jedan vanilin šećer. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg kojeg potom malo po malo dodavajte u žutu smjesu i miješajte ručnom pjenjačom.
Jabuke očistite, odstranite sve smeđe dijelove pa uz pomoć nožića ili specijalne spravice izvadite sredinu s košticama. Jabuke narežite na deblje kriške. Ako želite oguljenu jabuku možete najprije narezati na kriške, a potom izrezati sredine. Svaku jabuku dobro uvaljajte u tijesto koje mora biti gušće od tijesta za palačinke. Ako je potrebno dodatno ga razrijedite. Jabuke pržite u dubokom vrelom ulju. Stavite ih na papir da upije masnoću, posipajte šećerom u prahu i ako želite, cimetom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....