100 g krem sira
125 g mascarpone sira
50 g javorova sirupa
veći prstohvat vanilije u prahu
3 integralna Digestive keksa
15 g tostiranih listića badema
15 g maslaca
30 g svježih borovnica
50 g svježih malina
20 g džema od brusnica (može i neki drugi bobičasti džem)

Krem sir, mascarpone, javorov sirup i vaniliju razradite u glatku smjesu, pjenjačom ili u blenderu. Kekse sitno nadrobite skupa s listićima badema i dobro promiješajte s omekšalim ili otopljenim maslacem. Svježe voće malo izgnječite vilicom i promiješajte s džemom. U kalup za sladoled prvo stavite punu žličicu voćne smjese, zatim kremu od sira, po vrhu stavite prst sloja keksa, dobro ih utisnite u kalup i ubodite drveni štapić. Zaledite preko noći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....