1 manji “ready to eat” avokado
85 g maslaca od lješnjaka (jače pečenog)
15 g kakaa u prahu
65 g sirupa od datulja
30 g bademova mlijeka (može i obično)
100 g tamne čokolade (50-80% kakaa - ovisno koju slatkoću želite)
žličica maslaca
malo bademova mlijeka
2 žlice tostiranih lješnjaka

Zreli avokado izblendajte u glatku gustu smjesu skupa s maslacem od lješnjaka, kakaom u prahu, sirupom od datulja i malo bademovog mlijeka, da bude što kremastije i lakše za izmiksati. Napunite prikladne kalupe za sladolede i stavite da se smrznu barem 4 sata. Za to vrijeme otopite čokoladu na pari i promiješajte je s maslacem i bademovim mlijekom radi idealne gustoće. Ohlađene sladolede prelijte s čokoladom te svaki pospite s nasjeckanim tostiranim lješnjacima. Drže se u zamrzivaču i vade 5-10 minuta prije konzumacije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....