JEDNOSTAVAN RECEPT

KLINCI OBOŽAVAJU SLADOLEDE NA ŠTAPIĆU: Mango, kokos i sezam

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Zdravi tanjurić

1 veći zreli mango
40 g paste od badema ili tahini
50 g neutralnog zaslađivača (agavin, rižin ili zobeni sirup)
20 g limunova soka
35 g kokosova ulja
tostirani sezam i ribani kokos

Zagreb, 010719.
Zdrava jela; tri sladoleda pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Mango ogulite i odstranite mu košticu. Ubacite u blender skupa s pastom, zaslađivačem, limunovim sokom i otopljenim kokosovim uljem. Sve skupa razradite u što glađu smjesu. Zatim napunite kalupe za sladolede te ovisno o vrsti kalupa pospite površinu s tostiranim sezamom i kokosom. Pazite da kokosove mrvice tostirate svega nekoliko sekundi jer brzo pregore. Zaledite sladolede minimalno 4 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:19