Sjajna ideja

Kobasice na ovaj sasvim neočekivani način svidjet će se svima za stolom

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Ako su vam dojadila uvijek ista jela - kobasica kuhana u varivu, pečena s dinstanim zeljem, kuhana uz sarmu... isprobajte ovaj recept

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 4-8 kobasica
  • 150 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 250 ml mlijeka
  • sok jednog limuna
  • 2 jaja
  • ulje za prženje
  • sol i papar

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaja, začinite ih soli i paprom i dodajte druge začine po želji, primjerice dimljenu papriku ili kajenski papar. Mlijeko pomiješajte s limunovim sokom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Dodajte jajima, a zatim dodajte i brašna te prašak za pecivo. Sve dobro pomiješajte. Kobasice prepolovite i nabodite na štapiće za ražnjiće pa ih umačite u smjesu i pržite u dubokom ulju. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 20:39