RECEPTI S PALENTOM

Kobasice na palenti

 StockFood
 

100 g instant palente
voda
50 g maslaca
sol i papar
4 kobasice
2 konzerve pelata ili, još bolje, sjeckanih rajčica
1 glavica češnjaka
4 jaja
prstohvat sušene majčine dušice
1 glavica luka
za posipanje sir ribanac
nekoliko grančica svježeg timijana

StockFood

Ogulite luk i nasjeckajte ga. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namastite veliki pleh za pečenje pa po njemu rasporedite luk, a potom nasjeckanu rajčicu ili pelate sa sokom (nasjeckajte ih). Po rajčici rasporedite kobasice, razrežite cijelu glavicu češnjaka i stavite je sa strane, okrenutu prema gore. Stavite u pećnicu i pecite dvadesetak minuta, odnosno dok se kobasice ne zapeku. Izvadite iz pećnice pa pažljivo u smjesi od rajčica napravite udubine i razbijte jaja pa vratite u pećnicu. Neka se jaja zapeku. Izvadite pleh iz pećnice. U međuvremenu skuhajte palentu prema uputi na pakiranju. U pravokutnu zdjelu rasporedite palentu, preko nje prelijte zapečene rajčice, rasporedite kobasice, jaja i češnjak. Sve posipajte listićima svježeg timijana i sirom ribancem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 07:35