Ovaj recept idealan je za obiteljski ručak ili večeru, donoseći na stol toplinu domaće kuhinje i neodoljiv miris kojem je teško odoljeti.
KOBASICE U UMAKU OD KARAMELIZIRANOG LUKA
Trebat će vam:
4 kobasice (prema želji)
2 žlice maslinova ulja
2 veća luka, tanko narezana
1 žličica smeđeg šećera
1 žličica balzamičnog octa
250 ml mesnog temeljca
1 žličica brašna (za zgušnjavanje)
sol i papar prema ukusu
500 g krumpira, oguljenog i narezanog na komade
50 ml mlijeka
30 g maslaca
sol prema ukusu
Priprema:
Kuhajte krumpir u slanoj vodi 15 minuta dok ne omekša, ocijedite i zgnječite vruć. Dodajte mlijeko i maslac te miješajte dok ne postane kremast. Posolite prema ukusu. U tavi zagrijte žlicu ulja i pecite kobasice na srednjoj vatri 12-15 minuta dok ne postanu zlatne i pečene. U istoj tavi zagrijte preostalo ulje, dodajte luk i prstohvat soli te pirjajte 10 minuta dok ne omekša i porumeni. Dodajte šećer i balzamični ocat, pirjajte 2 minute. Umiješajte brašno, postupno dodajte temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne, zatim začinite. Vratite kobasice u tavu i zagrijte ih u umaku 2-3 minute. Poslužite na pireu, prelijte umakom i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....