OKUSI ALPA

Kobasice u umaku od karameliziranog luka o kojima maštamo za vrijeme hladnih zimskih dana

Ovaj recept idealan je za obiteljski ručak ili večeru, donoseći na stol toplinu domaće kuhinje i neodoljiv miris kojem je teško odoljeti.

KOBASICE U UMAKU OD KARAMELIZIRANOG LUKA

Trebat će vam:

4 kobasice (prema želji)

2 žlice maslinova ulja

2 veća luka, tanko narezana

1 žličica smeđeg šećera

1 žličica balzamičnog octa

250 ml mesnog temeljca

1 žličica brašna (za zgušnjavanje)

sol i papar prema ukusu

500 g krumpira, oguljenog i narezanog na komade

50 ml mlijeka

30 g maslaca

sol prema ukusu

Priprema:

Kuhajte krumpir u slanoj vodi 15 minuta dok ne omekša, ocijedite i zgnječite vruć. Dodajte mlijeko i maslac te miješajte dok ne postane kremast. Posolite prema ukusu. U tavi zagrijte žlicu ulja i pecite kobasice na srednjoj vatri 12-15 minuta dok ne postanu zlatne i pečene. U istoj tavi zagrijte preostalo ulje, dodajte luk i prstohvat soli te pirjajte 10 minuta dok ne omekša i porumeni. Dodajte šećer i balzamični ocat, pirjajte 2 minute. Umiješajte brašno, postupno dodajte temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne, zatim začinite. Vratite kobasice u tavu i zagrijte ih u umaku 2-3 minute. Poslužite na pireu, prelijte umakom i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 15:24