![36005381](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/08/k_36005381_640.jpg)
Za tijesto:
6 bjelanjaka 250 g šećera 250 g mljevenih oraha 2 žlice brašna |
Za kremu:
3 žumanjka 1 žlica mlijeka 70 g šećera 25 g bijele čokolade 75 g maslaca |
![Delicious walnut cake with egg yolk glaze](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/13/14/orah-kocke.jpg)
Priprema:
Tucite bjelanjke pa kad malo očvrsnu, malo po malo uz stalno miješanje dodavajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Lopaticom lagano umiješajte orahe i brašno. Ugrijte pćnicu na 180 ºC. Na dno oblika za pečenje stavite papir za pečenje. Maslacem dobro namastite obode pa ih posipajte brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu i pecite oko pola sata. Pustite da se potpuno ohladi. Potom izvadite tijesto na rešetku, maknite papir za pečenje i pustite da se do kraja ohladi. Vratite tijesto u pleh za pečenje. Za kremu pjenasto izradite žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha nekoliko minuta dok ne postane gusto. U gotovo, ali još vruće dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu pa umiješajte maslac koji je također sobne temperature. Kremu premažite preko tijesta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....