OVO BAŠ VOLIMO

Koja dobra ideja! Patlidžan i rajčice pretvorite u bogati namaz pa poslužite za doručak, ručak i večeru

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Ovaj namaz najbolji je na tostiranom kruhu koji ste natrljali češnjakom, a može biti odličan doručak, ručak i večera, pa čak i užina na plaži

Trebat će vam:

1 veliki patlidžan

230 g cherry rajčica

4 režnja češnjaka

60 ml maslinova ulja

pola žličice soli

2 žličice svježe naribane korice limuna

200 g grčkog jogurta

3 žlice svježeg peršina

začinska mješavina prema želji

kruh

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. U zdjeli pomiješajte patlidžan narezan na ploške, prepolovljene rajčice i češnjak s maslinovim uljem, soli i paprom. Stavite povrće na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 35-40 minuta, a na pola pečenja preokrenite. Izvadite iz pećnice, malo ohladite i stavite smjesu u blender i usitnjavajte. Pospite žličicom začinske mješavine i usitnjavajte dok ne dobijete kremasti namaz. U maloj posudi pomiješajte koricu limuna s jogurtom i dobro promiješajte. Na kriške tostiranog kruha prvo stavite žlicu grčkog jogurta, a zatim namaz od patlidžana. Pospite nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 23:36