Trebat će vam:
2 pačjih bataka i 2 pileća fileta (ili samo batake)
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica majčine dušice ili ružmarina
1 mala glavica crvenog kupusa, sitno nasjeckana
1 crveni luk, nasjeckan
2 žlice maslaca
1 žlica smeđeg šećera
2 žlice jabučnog octa
1/2 šalice crnog vina (po želji)
sol i papar po ukusu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pačetinu operite i posolite s obje strane. Premažite maslinovim uljem i pospite paprom i majčinom dušicom. Stavite je u posudu za pečenje kožom prema gore. Pecite sat i 15 minuta, povremeno je prelijevajući vlastitim sokom. U velikoj tavi otopite maslac na srednje laganoj vatri. Dodajte nasjeckani crveni kupus i crveni luk. Pirjajte pet-sedam minuta dok ne omekša. Dodajte smeđi šećer, jabučni ocat i crno vino (ako ga koristite). Kuhajte još 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok kupus ne omekša i dobije bogat okus. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite pečenu pačetinu s prilogom od crvenog kupusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....