DOBRA IDEJA

Koji dobar jesenski ručak! Kupite buču, ispecite je pa od nje napravite ukusne raviole

 Jenifoto/Getty Images/istockphoto
Raviole završite u jednostavnom umaku od maslaca i peršina pa sve zajedno poslužite uz malo parmezana

Za tijesto će vam trebati:

300 g glatkog brašna

3 velika jaja

prstohvat soli

1 žlica maslinovog ulja

Za nadjev:

400 g pečene bundeve

100 g ricotte ili kremastog sira

50 g parmezana

1/2 žličice muškatnog oraščića

Sol i papar po ukusu

Za umak:

50 g maslaca

2 žlice svježeg peršina

naribani parmezan za posluživanje

Priprema:

Pecite bundevu 25-30 min na 200 °C pa ju narežite na kockice i izgnječite vilicom. Dodajte ricottu, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar, te sve dobro promiješajte.

Za tijesto, pomiješajte brašno s jajima i prstohvatom soli, pa mijesite 8-10 min dok ne postane glatko. Ostavite da odmara 30 min, zatim razvaljajte tanko. Na tijesto stavljajte nadjev, preklopite i izrežite raviole.

Kuhajte raviole 3-5 min u slanoj vodi. U tavi otopite maslac dok ne postane zlatno smeđi, dodajte peršin. Prebacite kuhane raviole u tavu i lagano promiješajte. Poslužite s parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 08:42