Nedavno smo na stranicama magazina Dobra hrana objavili putopis veselog društva barmena koji su u sklopu projekta Gringos de Croatia posjetili Meksiko i istraživali destilate od agave. Osim obilaska samih farmi i destilerija, večeri Gringosa su bile rezervirane za obilazak što tradicionalnih, što vrhunskih modernih barova, a u nekoliko barova u Ciudad de Méxicu naši su ljudi odradili i Guest Shifts, odnosno zauzeli su svoje mjesto iza bara. Spremno su se uhvatili šejkanja i miješanja koktela, spajajući lokalne destilate s onima iz hrvatske tradicije, od šljive preko prošeka do biljnih likera. Pritom su nam ustupili nekoliko recepata za koktele, među kojima se našao osvježavajući koktel "Još jedna pa idemo" s krastavcima, kao i koktel na bazi rajčice zvan Salsaša. Zadnji koktel iz te serije je Vagabundo, u kojem su spojili prošek i tekilu reposado infuziranu kakaom i tipičnim meksičkim začinima za umak mole.
Vagabundo
50 ml tekile reposado infuzirane komadićima kakaa i meksičkim začinima za mole
15 ml kvalitetnog prošeka
Kako biste pripremili infuziranu tekilu reposado, na 500 ml tekile dodajte 50 g kakao komadića i 10 g začina za mole te pustite da mješavina stoji jedno vrijeme, zatim dobro procijedite i koristite u koktelima. Za pripremu Vagabunda u nisku čašu dodajte prvo veliku kocku leda, zatim tekilu pa prošek. Promiješajte u čaši pa poslužite.
Savjet više: začine za mole i slične namirnice možete nabaviti u specijaliziranim dućanima
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....