ZDRAV RECEPT

UKUSAN KOLAČ KOJI SE JEDE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI: Danas napravite antioksidans tortu koju će obožavati baš svi!

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa

Kora:

300 g badema
80 g kokosovih ljuskica
60 g kokosova ulja
60 g agavina sirupa

Priprema kore:

Samljeti bademe i kokosove ljuskice. Dodati tekući dio u smjesu i sve sjediniti. U kalup 24“ utisnuti biskvit i staviti u zamrzivač na pola sata da se stisne.

Zagreb, 231117.
Vlasnica ducana zdrave hrane Greencajg Marija Sumak napravila je kolace koje nudi u svom ducanu; kolaci su bez jaja i sadrzavaju zdrave namirnice. Okruglice, keksi s cokoldaom, kiflice, zdravu varijaciju kolaca madjarice, vocne kosarice, orahnjaca i makovnjaca i torta.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Krema:

450 g indijskih oraščića
2 kruške
220 g smrznute aronije
1 limun
1 banana
150 g kokosova ulja bez mirisa
60 g kakao maslaca
100 g agavina sirupa
prstohvat vanilije
1 žlica matcha praha

Priprema kreme:

Indijske oraščiće natopite u vodi na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšali, bacite vodu i stavite ih u blender te redom dodajte ostale sastojke. Kakao maslac prethodno treba otopiti u tekuću teksturu, kao i kakao ulje. Koristite smrznutu narezanu bananu. Kremu podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite pola količine aronije, a u drugu polovicu matcha praha. Kad izvadite podlogu, stavite prvo aroniju pa preko izlijte dio kreme u koju ste stavili aroniju. Stavite na 20-ak minuta u zamrzivač, nakon toga izlijte matcha kremu i opet vratite u zamrzivač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 15:43