Trebat će vam:
1 i pol šalica kokosova brašna 1 veća konzerva narezanog ananasa 1 i pol šalica glatkog brašna 1/2 šalice maslaca sobne temperature 1/2 žličice soli 1/2 žličice sode bikarbone 1 šalica smeđeg šećera 3 jaja 1 šalica kiselog vrhnja |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih. U posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi izradite pjenasto mikserom maslac i šećer pa dodajte jaja, jedno po jedno. Smanjite brzinu miksera na najnižu pa dodajte brašno koje ste pripremili u tri dijela i kiselo vrhnje. Zatim u tu smjesu umiješajte jednu šalicu kokosova brašna i ocijeđene komade ananasa. Izlijte smjesu u kalup za kruh ili u pleh za kolač, ali ga prije premažite maslacem i zalijepite komad papira za pečenje. Po kolaču pospite preostalo kokosovo brašno. Pecite oko jedan sat pa provjerite čačkalicom ili štapićem za ražnjić je li kolač pečen u sredini - čačkalica mora ostati suha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....