Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 120 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 4 jaja
- sok i korica dva velika nešpricana limuna
- 60 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 120 g samljevenih badema
- 2 žlice mlijeka
- 75 g maka u zrnu
Priprema
1. korak
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u mekan snijeg. Žumanjke istucite sa šećerom. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, bademe, prašak za pecivo, mak i limunovu koricu.
2. korak
Dodajte im smjesu od žumanjaka, maslac, limunov sok i mlijeko. Miksajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Tek na kraju primiješajte snijeg od bjelanjaka. Kratko miksajte pa izlijte u kalup za torte, namašćen i posut brašnom.
3. korak
Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pustite da se ohladi prije serviranja.
4. korak
Napomena: Ovaj je kolač umjereno sladak, što ističe svježinu limuna i okus maka. Ipak, ako ste sladokusac, razmislite o podebljavanju doze šećera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....