
Sastojci:
200 g maslaca sobne temperature 150 g svijetlog muscovada 3 jaja 200 g mljevenih badema 100 g suhe palente 1 žličica praška za pecivo 1 žlica esencije vanilije 1 manji limun 2 mjerice borovnica 1 grčki jogurt |

Priprema:
Stavimo omekšali maslac u posudu sa šećerom i pjenasto razradimo mikserom. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i sve skupa sjedinimo. Dodajemo suhe sastojke: palentu, bademe i prašak za pecivo, izmiješamo te ulijemo sok od limuna i vaniliju. Prelijemo sve u silikonski okrugli kalup ili neki obični koji smo premazali maslacem. Pečemo kolač na 160° 45-50 minuta. Ostavimo ga da se potpuno ohladi te dekoriramo grčkim jogurtom i posložimo svježe borovnice preko cijele površine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....