![35799259](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/16/k_35799259_640.jpg)
Trebat će vam:
2 jaja 1/2 šalice maslinova ulja 1 šalica šećera 1/2 šalice suhog bijelog vina ili narančina soka 1 i 1/4 šalice brašna 1/2 šalice kukuruznog brašna 2 žličice sode bikarbone 1 žličica soli sok jedne naranče 500 g otkoštenih trešanja džem od trešanja, kupine ili maline |
![Zagreb, 240517.
Mateja Domitrovic napravila je 4 jednostavna kolaca koji se umjesaju i peku u komadu i kao takvi serviraju.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/7/14/kolaci_u_jednom4-240517.jpg)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. U posudi mikserom pomiješajte ulje, jaja, šećer i vino ili sok. Dodajte brašno, kukuruzno brašno, sodu bikarbonu, sol i iscijeđeni narančin sok. Promiješajte da se dobije jednolična smjesa. Kalup za tart namažite uljem i zalijepite papir za pečenje. Izlijte smjesu pa rasporedite trešnje ili neko drugo voće koje imate, poput borovnica ili višanja. Pospite na kraju s još malo šećera i pecite 35 do 40 minuta. Servirajte s džemom od kupina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....