Trebat će vam:
5 jaja 350 g brašna 200 g šećera 4 žlice ruma 250 g maslaca 100 g suhih brusnica 100 g grožđica 100 g oguljenih nasjeckanih badema naribana korica 1 limuna 1 vrećica vanilin šećera 1 vrećica praška za pecivo |
Za ukrašavanje:
šaka grožđica, sjeckanih badema i brusnica glazura od bijele čokolade 150 g bijele čokolade 100 ml slatkog vrhnja 1 vrećica vanilin šećera |
Priprema:
Suho voće prelijte rumom i ostavite stajati dvadesetak minuta. Pjenasto umutite maslac, šećer, jaja i vanilin šećer. U smjesu s maslacem umiješajte brašno koje ste prije prosijali s praškom za pecivo. Ocijedite voće i dodajte ga u tijesto. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, a stijenke obilato namastite pa posipajte brašnom. U kalup ulijte tijesto i stavite u već zagrijanu pećnicu na 180 ºC pa pecite 60 minuta. Ostavite ga da se hladi u kalupu, a kad postane mlak, stavite ga da se do kraja ohladi na rešetki. Za glazuru natrgajte čokoladu pa zdjelicu stavite iznad pare da se čokolada otopi zajedno sa slatkim vrhnjem. Uz miješanje dodajte i vanilin šećer. Maknite s pare pa kad se počne stvrdnjavati, prelijte je preko kolača. Dok je glazura još mekana, kolač posipajte suhim voćem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....