2-3 prezrele banane
75 g maslaca ili cca 70 ml bučina ulja
30 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 jaje
malo ekstrakta vanilije
100 g čokolade
190 g brašna
U zdjeli vilicom zgnječite banane da dobijete kašu, dodajte otopljeni maslac ili bučino ulje i dobro izmiješajte da se sastojci povežu. Dodajte razmućeno jaje, šećer, sodu bikarbonu i ekstrakt vanilije i sve ručno izmiješajte. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Ubacite usitnjenu čokoladu ili začine (odlične kombinacije pumpkin spice iz Harrise, cimet, kakao prah), pomiješajte i izlijte u pleh koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C te pecite oko pola sata, odnosno dok čačkalica iz biskvita ne izađe čista.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....