250 g brašna 5 g soli 25 g šećera 10 g kvasca 70 ml mlijeka 2 jaja 100 g maslaca 1 jaje |
U zdjelu stavite brašno, sol, šećer i kvasac. Izmiješajte pa dodajte jaja i mlako mlijeko. Miješajte pet minuta pa malo-pomalo dodavajte mekani maslac. Miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od stijenke zdjele i kuhače. Napravite kuglu pa neka tijesto odstoji na toplome mjestu pola sata. Potom ga stavite u zdjelu, dobro pritisnite da izađe sav zrak pa ga stavite u hladnjak na jedan sat. Izvadite tijesto, podijelite ga na nekoliko dijelova i napravite kugle veličine grejpa. Ostavite ih na toplom mjestu otprilike sat i pol. Žumanjak istucite s malo mlijeka pa premažite brioše, posipajte ih krupnim ili obojenim šećerom i stavite peći u ugrijanu pećnicu na 160 stupnjeva otprilike dvadesetak minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Brioš najbolje prija uz mlijeko, bijelu kavu ili kakao i jede se za doručak. Najljepši je posipan obojenim krupnim šećerom koji možete nabaviti u prodavaonicama začina
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....