NEŠTO SLATKO

KOLAČI NA FRANCUSKI NAČIN: Sable breton

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Céline i Sebastien Varmant, vlasnici La Marquise Boulangerie&Patisserie odali su nam recepte za pripremu slastica koje se za blagdane tradicionalno pripremaju u njihovoj zemlji.
100 g šećera
100 g maslaca
2 žutanjka
150 g brašna
5 g praška za pecivo

Zagreb, 210218.
Dolcic.
Slasticarnica La Marquise.
Uskrsnje francuske slastice.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Pomiješajte žutanjke sa šećerom pa umiješajte mekani maslac. Prosijte brašno s praškom za pecivo pa ga umiješajte u smjesu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Pleh obložite papirom, izlijte smjesu i pecite desetak minuta. Kad se tijesto ohladi, režite ga na široke krugove. Sable breton se često jede bez nadjeva, uz kavu ili čaj, odnosno kao keksići. Međutim, na tijesto možete staviti i nadjev (kremu ili tučeno slatko vrhnje) pa ukrasiti sezonskim voćem, naribanom čokoladom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 10:28