Za tijesto:
120 g maslaca 80 g kristal šećera 25 g bademova brašna prstohvat soli 1 jaje 200 g brašna |
Za ganache:
100 g malina (može i zamrznutih) 50 ml vrhnja (30% masnoće) 95 g čokolade (53% kakaa) |
Za gnijezdo:
250 g čokolade za kuhanje 50 g maslaca |
Za tijesto pomiješajte mekani maslac sa šećerom, dodajte bademovo brašno, sol i obično brašno pa umiješajte 1 jaje. Kalupe za tortice dobro premažite maslacem pa rasporedite tijesto i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike desetak minuta. Ostavite da se ohlade i pažljivo izvadite iz kalupa. Za ganache ugrijte maline i usitnite ih štapnim mikserom. Dodajte čokoladu pa kad se otopi, promiješajte i pustite da se ohladi. Tortice napunite ganacheom od maline. U duboko zamrzavanje stavite pleh ili metalnu podlogu, a najbolje bi bilo imati kamenu, odnosno mramornu radnu plohu koja je hladna. Otopite čokoladu s maslacem, napunite slastičarsku vrećicu pa na podlozi radite linije. Kad se stvrdnu, odvojite ih od podloge širokim nožem, brzo savinite poput gnijezda i stavite na tortice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....