NEŠTO SLATKO

KOLAČI NA FRANCUSKI NAČIN: Uskrsni kruh

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Céline i Sebastien Varmant, vlasnici La Marquise Boulangerie&Patisserie odali su nam recepte za pripremu slastica koje se za blagdane tradicionalno pripremaju u njihovoj zemlji.
1 kg brašna
650 ml mlake vode
10 g kvasca
malo soli

Zagreb, 210218.
Dolcic.
Slasticarnica La Marquise.
Uskrsnje francuske slastice.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Pomiješajte sve sastojke pa mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto koje se odvaja od površine za miješanje i ruku. Napravite duguljastu štrucu, spojite je u krug, posipajte brašnom i stavite na toplo mjesto da udvostruči volumen. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva Celzijevih, oštrim nožem plitko zarežite kruh (vidi sliku) pa pecite 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 02:39