Trebat će vam:
500 g mljevenog mješanog mesa
1 veća glavica luka
2 mrkve
Komad celera
2 režnja češnjaka
10 krumpira
1 čašica vrhnja
2 jaja
Sol, papar
Priprema:
Krumpir najprije operite i stavite ga kuhati. Povrće nasjeckajte na sitno pa na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte luk. Kada postane staklast, dodajte mu meso, pirjajte 5 minuta dok ne poprimi boju, a zatim dodajte i sitno sjeckani češnjak. Pirjajte minutu ili dvije pa dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Podlijte s malo temeljca, začinite soli, paprom i začinskim biljem po želji pa pirjajte dok ne ispari sva tekućina od mesa. Kada je meso gotovo, s vatre skinite i do pola kuhani krumpir. Ogulite ga i narežite na ploške. Vatrostalnu posudu premažite maslacem pa slažite red krumpira, red mesa. Kada ste potrošili meso i krumpir, sve zajedno zalijte mješavinom vhrnja, jaja, soli i papra te pospite ribanim sirom. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.
SLASNI RUČAK
Kombinacija bez greške: Pripremite složenac s krumpirom i mljevenim mesom
Kombinaciji krumpira i mljevenog mesa dodajte bogati preljev od vrhnja i jaja pa uživajte u slasnom ručku
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?