
Trebat će vam:
1 veći crveni luk
2 veća češnja češnjaka
1 žličica origana
veći prstohvat soli
malo papra
1 žlica koncentrata rajčice
1 konzerva nasjeckane rajčice
1 žlica meda
3 žlice maslinova ulja
160 g tune iz salamure
+ pola pakiranja običnih ili pirovih mlinaca
Priprema:
Na maslinovu ulju prodinstajte sitno nasjeckani luk na laganoj vatri. Zatim protisnite češnjak, dodajte origano i zapecite sve još minutu. Dodajte sol, papar, koncentrat rajčice, izmiješajte sastojke pa dodajte nasjeckanu rajčicu, vode do pola konzerve od rajčice i med te kuhajte oko 30-40 minuta na laganoj vatri povremeno miješajući. Pet minuta prije kraja dodajte i procijeđenu tunu iz salamure, dobro izmiješajte pa servirajte na vrh skuhanih mlinaca s puno maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....